Universități

Viața de student în Germania, Olanda, Belgia sau UK la un pas distanță!

Viața de student în Germania, Olanda sau Belgia, la un pas distanță!

De ce să aplici la studii în străinătate
cu ajutorul EDMUNDO?

Îndrumare constantă & gratuită

Consilierea educațională EDMUNDO este 100% gratuită! Vei ține legătura cu consilierul tău pe tot parcursul procesului de admitere.

Șanse mai mari de a fi admis

Consilierii te ajută să îți creezi un dosar puternic pentru a-ți maximiza șansele de admitere.

Comunitate de studenți români

Ai acces la cea mai mare comunitate de studenți români plecați la studii în străinătate, așa că îți faci prieteni chiar și înainte de a pleca din țară!

La ce universități poți aplica
pe 18 iulie la Spot Admissions?

SRH - Berlin University of Applied Sciences

SRH Berlin University of Applied Sciences face parte din Grupul SRH Universities, și este împărțită pe 6 facultăți:
Universitatea oferă un mediu propice de dezvoltare pentru studenți, îmbinând teoria cu practica și colaborări reale cu mediul de business. Studenții au la dispoziție servicii de orientare în carieră, cum ar fi:
Taxa de școlarizare pentru un program de licență variază între 7080 EUR și 9000 EUR pe an cu posibilitatea achitării taxei de școlarizare lunar. Toate programele au 7 semestre, ceea ce înseamnă 3 ani și jumătate de studiu. În schimb, studenții europeni au dreptul la un împrumut de studii pentru acoperirea taxelor de școlarizare (similar celui din Marea Britanie).

Programe de studiu

Cele 6 facultăți oferă cele mai multe programe în limba engleză și sunt localizate în Berlin, Dresden și Hamburg. Poți opta pentru programe precum management sau antreprenoriat, media & creative industries, technology, engineering dar și IT, music & sound desgin. Programele sunt disponibile atât la nivel licență cât și la nivel masterat.

Soluții de finanțare

În Germania există 2 organizații non-profit care oferă împrumuturi de studii studenților europeni fără dobândă pentru a-și acoperi taxa de școlarizare. Universitățile pun la dispoziție și un consultant financiar care îi va ajuta pe studenți cu aplicația pentru împrumut. Cele două organizații care oferă împrumuturile sunt Chancen E.G. și Brain Capital.

Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences este una dintre cele mai mari universități din Olanda, cu aproape 27.000 de studenți, dintre care 3.500 de studenți sunt internaționali din 89 de naționalități diferite. Universitatea are trei campusuri în estul Olandei – câte un campus în fiecare dintre cele trei orașe olandeze Deventer, Enschede și Apeldoorn.

Programe de studiu

Diversitatea e cuvântul cheie când vine vorba de Saxion University. Poți alege din peste 50 de programe de studiu, atât de licență cât și de masterat, toate în limba engleză! Câteva dintre domeniile pentru care poți opta sunt:

International Business

Creative Media and Game Technologies

Fashion and Textile Technologies

Applied Computer Science

International Finance & Accounting

Soluții de finanțare

Împrumutul guvernamental olandez este o alegere ideală pentru finanțarea anilor de studii. Valoarea împrumutului acoperă costurile de școlarizare, fiind virată lunar în contul studentului în 12 tranșe egale după începerea studiilor. Referitor la sistemul de rambursare prin Loan Tuition Fee, ai posibilitatea de a returna banii în termen de 15 ani, la doi ani după terminarea studiilor, cu plata lunară minimă de 4% din ce depășește salariul minim pe economie și în cazul în care nu te bucuri de un venit substanțial, poți să amâni plata până la 5 ani.

Karel de Grote University

Universitatea e situată în Antwerp - oraș studențesc ce găzduiește peste 40.000 de tineri. Orașul este cunoscut ca și hub de inovare pentru multiplele sale întreprinderi mici și mijlocii din sectorul modă, industrii și creative. Orașul multicultural și plin de viață e doar la câteva ore distanță cu trenul de Bruxelles, Amsterdam, Paris și Londra. Metodele de predare sunt orientate către student, iar universitatea este suficient de mică pentru a avea un aer familiar, astfel încât studenții pot interacționa cu ușurință unii cu alții dar și cu profesorii.
Costurile de şcolarizare sunt de aproximativ 940 EUR/an, atât pentru studiile de licenţă, cât şi pentru studiile de master. Ceea ce face din KdG University College o universitate accesibilă. Chiria variază între 390 și 545 EUR/lună, iar la restaurantele studențești vei plăti în jur de 5 EUR pe o masă.

Programe de studiu

Multimedia & Creative Technologies

International Business Management

Applied Computer Science

International Entrepreneurship

Global Supply Chain Management